ГАРАНТИРАНО КАЧЕСТВО НА ДОБРИ ЦЕНИ
           




 

ТМП і ПМП – 500 Євро

Віза D, вид на проживання, тимчасове, тривале, довготривале і постійне перебування іноземних громадян в Республіці Болгарія

Після вступу Болгарії в ЄС, ця країна стала привабливою для тимчасового, тривалого, довготривалого і постійного перебування в ній як в туристичному плані, так і з метою імміграції іноземних громадян (ПМП, ТМП). Дана стаття побудована згідно із «Законом про іноземців у Болгарії», враховуючи поправки, які були внесені у цей закон 28.01.2011 р. Це ст.23, ст.24, ст.25 щодо правомірного перебування іноземних громадян на території Болгарії.

Існує чотири типи перебування іноземців у Болгарії:

1. Тимчасовий – віза С, до 90 днів від дати в’їзду в країну (туристичні візи і візи громадян, які володіють нерухомістю у Болгарії)

2. Тривалий – віза D, до 1 року (як один із документів для оформлення тривалого перебування)

3. Довготривалий – до 5-ти років, з дозволом для можливого продовження цього терміну після подання відповідної заяви

4. Постійний – перебування в Болгарії з дозволом на невизначений термін

Тимчасове перебування

Тимчасове перебування за туристичною візою триває до 90 днів з одно або дворазовим в’їздом в країну і дає право на здійснення туристичних турів та короткотривалих поїздок особистого характеру по території Болгарії.

Туристична віза оформляється через туристичну агенцію чи Болгарське Консульство. Для відкриття такої візи необхідно надати наступні документи:

- Закордонний паспорт

- 2 кольорових фотографії розміром 3,5смх4,5см

- Оформлення особистої медичної страховки

- Заява для оформлення візи

Тривале перебування

Тривале і тимчасове перебування дає право знаходитись на території Болгарії до 1 року з щорічним продовженням цього терміну і багаторазовим в’їздом в країну для:

- в’їзду та виїзду без візи і перебування в Болгарії до 1 року

- відкриття фірми для ведення і розвитку успішного бізнесу, роботи по найму

- отримання освіти на платній основі (в дошкільних, шкільних і вищих навчальних закладах)

- платного медобслуговування

- відкриття власного рахунку в банку

- оформлення запрошень для іноземців з метою приватного відвідування Республіки Болгарія

- відрахування коштів у пенсійний фонд

- отримання статусу довготривалого перебування після завершення 5-ти річного терміну

Оформлення тривалого перебування в Болгарії відбувається у два етапи.

Перший етап – відкриття національної візи D

Другий етап – оформлення тривалого перебування на основі візи D

Документи, необхідні для відкриття візи D:

- заява для отримання болгарської візи

- кольорові фотографії 3,5смх4,5см

- ксерокопія закордонного паспорта, оригінал закордонного паспорта

Це основний пакет документів + перелік документів, який залежить від мети, з якою відкривається віза D

Після отримання візи D відбувається оформлення тривалого перебування. Для отримання статусу тривалого перебування іноземцю необхідно:

- бути забезпеченим житлом із зазначеною адресою проживання

- мати медичну страховку на 1 рік

- бути повністю фінансово забезпеченим (не менше мінімального розміру оплати праці, чи мінімальної пенсії згідно із законодавством Республіки Болгарія)

- мати довідку про несудимість для осіб від 18 років і старше, видану державою, громадянами якої вони являються

Довготривале перебування

Згідно із ст.24 «Закону про іноземців у РБ» після 5-ти років безперервного законного проживання в Болгарії іноземному громадянину надається статус довготривалого перебування (ДП). З отриманням статусу ДП іноземний громадянин володіє практично такими самими правами, що і болгарський, з однією лише відмінністю – він не має права голосувати на виборах. ДП надається іноземцям і членам їх сім’ї після надання таких документів:

- підтвердження про забезпечення повноцінним місцем проживання

- наявність достатніх фінансових засобів для повного самозабезпечення

- медичну страховку на весь період проживання в РБ

Після завершення 5-ти річного терміну статусу ДП, подається заява до імміграційної служби для отримання дозволу на постійне перебування (ПМП)

Постійне перебування

Постійне перебування (ПМП) згідно із ст.25 «Закону про іноземців у РБ» мають право отримати такі іноземні громадяни:

- болгарського походження

- які уклали шлюб на законних підставах з болгарським громадянином і перебували на території Болгарії постійно, не покидаючи її, не менше 5 років

- неповнолітні діти іноземного громадянина, який постійно знаходився в Болгарії

- батьки болгарського громадянина, які забезпечують йому повноцінну фінансову підтримку, а у випадку всиновлення – після завершення трирічного терміну

- громадяни, які здійснюють інвестиції в РБ розміром 500 000 Євро і більше

- громадяни, які не мають болгарського походження, але народились на території Болгарії і втратили болгарське громадянство, але бажають постійно проживати в РБ

- громадяни, які до 27.12.1998 р. в’їхали, перебувають чи були народжені на території Болгарії та один із батьків був у шлюбі з болгарським громадянином

- члени сім’ї болгарських громадян, які постійно проживають на території РБ останні 5 років

Після отримання статусу ПМП так само як і ДП, ви та члени вашої сім’ї мають право користуватися тими самими правами, що і болгарські громадяни, лише з однією відмінністю – ви не маєте права брати участь в голосуванні на виборах.

Болгарія особливо приваблива з точки зору імміграції для слов’янських країн, оскільки саме слов’яни відігравали важливу роль у багатій історії болгарського народу. У Республіці Болгарія більша частина населення розуміє та розмовляє російською. Завдяки цьому у цій країні легко будувати бізнес, вільно жити і розвиватись – мешканці легко, по-дружньому та із задоволенням ідуть вам назустріч та сприяють якнайшвидшій вашій адаптації.

Бажаємо, щоб завдяки послугам нашої компанії – «ГЛОБАЛ КОНСУЛТ» - ваші плани на світле майбутнє втілювались легко, невимушено та швидко.

Чекаємо на Вас і завжди будемо раді допомогти за адресою:

globalconsulteu@gmail.com

tel.  +359 899 454 998

gconsultbg


Copyright ©2009 Kantora.eu
Изработка на сайта: тел. 0899/286730; info@obektiv.info